logo lef2

‘helpt kinderen weer plezier te vinden in leren!’

bel gerust voor meer info!

06-24808839

logo gecertificeerd trainerDoor 6 simpele stappen te volgen krijgen kinderen overzicht en inzicht in teksten. Geschikt voor kinderen vanaf groep 5.

Begrijpend lezen is een vaardigheid die je nodig hebt bij meerdere vakken op school. Bijvoorbeeld bij het vak rekenen, en dan met name bij verhaaltjessommen, is het leggen van verbanden heel belangrijk. Je moet begrijpen hoe het verhaaltje in elkaar zit, waarna je de som kunt uitrekenen. En natuurlijk gebruik je begrijpend lezen ook voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, etc. Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Of je moet alles letterlijk uit je hoofd leren. Sommige kinderen kunnen dat…… maar begrijpen niet wat ze leren. Bovendien kunnen deze kinderen alleen reproduceren en bij inzichtvragen vallen ze door de mand.

Tijdens de training ‘alle teksten de baas’ gaan we met 2 tot 4 kinderen aan de slag. In 6 lessen van anderhalf uur leren de kinderen werken met de 6 stappenstrategie om teksten beter te begrijpen. Ook oefenen we Cito teksten zodat ze leren omgaan met de vraagstelling die Cito hanteert. Een cursus waar de kinderen veel profijt van kunnen hebben tijdens hun verdere schoolcarrière!

Je leert hoe je op een makkelijke manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden. Door na te denken over de tekst en jezelf vragen te stellen worden verbanden gelegd, waardoor overzicht en inzicht ontstaat. Daardoor snap je de tekst en kan je het in je eigen woorden navertellen. Door met kleuren en plaatjes te werken, krijg je meer inzicht in de tekst. Mindmappen is hier een onderdeel van.

boek lezenNaast het werken in 6 stappen ga je ook je woordenschat vergroten, leren wat signaalwoorden zijn, synoniemen in teksten vinden en oefenen met CITO teksten en vraagstelling. Dit ga je leren door teksten te lezen, oefeningen en spelletjes te doen en te bewegen zodat je alles goed kunt onthouden. Een afwisselende training dus!

Ook krijg je huiswerk mee om dat wat je geleerd hebt te oefenen.

 

De kosten voor deze groepstraining zijn € 225,- inclusief materiaal. Het is ook mogelijk deze training individueel te volgen. Dan zijn de kosten € 330,- en gaan we uit van 6x 1 uur.

Facturatie geschiedt voor aanvang van de training. Bij gescheiden ouders dienen beide ouders, indien zij beiden het ouderlijk gezag uitoefenen, toestemming te geven voor de training.

Geef je snel op om zeker te zijn van een plekje! Een individuele training kan ook eerder gepland worden.

De volgende groepstrainingen ‘alle teksten de baas’ starten op:

e-mail mij voor info

De training is ontwikkeld door Cindy Cornelisse www.opderit.cc

contact gegevens

RT praktijk Leren En Floreren
Stevenshof 22
3319 AX Dordrecht
06-24808839