logo lef2

‘helpt kinderen weer plezier te vinden in leren!’

bel gerust voor meer info!

06-24808839

Naast leerproblemen kunnen kinderen ook gewoon niet lekker in hun vel zitten of bijvoorbeeld last hebben van:

  • Angsten
  • Weinig zelfvertrouwen/ onzekerheid
  • Last hebben van boosheid/ driftbuien
  • Gepest worden

Dit is natuurlijk heel vervelend en soms weet je het als ouder gewoon even niet meer. Hoe kan je nou je zoon of dochter het beste helpen? Moet je strenger zijn of juist in alles meegaan? Soms kan het heel helpend zijn om dan de hulp van een kindercoach/ opvoedcoach in te schakelen. Afhankelijk van de hulpvraag ga ik als opvoedcoach met ouders aan de slag of als kindercoach met ouder en kind aan de slag.
Vaak zijn er maar 1 tot 5 sessies nodig om je kind weer op de rit te krijgen. Dit is uiteindelijk afhankelijk van de hulpvraag. Het is de bedoeling dat er een bepaald proces in gang gezet wordt, waarna je zoon of dochter weer op eigen voet (of met behulp van de ouder) verder kan. Mijn aanpak is praktisch en oplossingsgericht en ik ga uit van de kwaliteiten, talenten en vaardigheden van het kind en zijn of haar ouders. We focussen ons in de sessies niet op het probleem, maar juist op wat we wel graag zouden willen (doel). Dit allemaal op een luchtige en laagdrempelige manier.

Werkwijze:
Wanneer je mij belt of mailt met je hulpvraag kan ik je vaak al direct laten weten of ik iets voor jullie kan betekenen. 

Indien je besluit om de coaching te starten, zorgen we er eerst voor dat de hulpvraag helemaal helder is. Vervolgens maken we een afspraak voor de eerste sessie. Soms blijkt uit een email of telefoongesprek dat het eerst noodzakelijk of handig is om een gesprek/sessie met jou als ouder te hebben. Sowieso zijn de sessies bijna altijd met een ouder erbij. Tenzij het echt beter is om alleen sessies met je zoon of dochter te hebben, maar in de praktijk blijkt dat dit bijna nooit het geval is. Wanneer je als ouder erbij bent is er direct duidelijkheid waar het over gaat en wat je wellicht thuis verder op kan pakken. En kinderen durven nog steeds en soms nog wel beter open te kletsen over wat hun dwars zit. 

 

Tarief:

Omdat je niet altijd van te voren weet hoe een sessie verloopt hou ik een uur aan, maar soms zijn we ook na 50 minuten 'klaar'. Per sessie (50-60 minuten) hanteer ik een tarief van EUR 70.

 

Bel me gerust om te checken of ik jou en je kind kan helpen of als je nog meer vragen hebt over mijn werkwijze.

contact gegevens

RT praktijk Leren En Floreren
Stevenshof 22
3319 AX Dordrecht
06-24808839